Останні головні новини України » Новости » Политика » В мире » США й НАТО стурбовані тим, що Китай вербує їхніх фахівців
15:04 Воскресенье 0 90

США й НАТО стурбовані тим, що Китай вербує їхніх фахівців

18-02-2024, 15:04
Генерал Джеймс Гекер – командувач військово-повітряних сил США в Європі, попередив, що Пекін вербує членів НАТО й використовує їхні навички для розвитку свого військового потенціалу.

На кого він націлюється? Це нинішні та колишні члени НАТО, зокрема пілоти, інженери, персонал центрів управління повітряними операціями та інші технічні фахівці. Мета Пекіна – дістати уявлення про тактику та процедури повітряних операцій США і НАТО.

Відомо, що для вербування членів НАТО режим використовує приватні китайські компанії. Ті зв'язуються з ними через інтернет-сайти з працевлаштування або електронною поштою.


Загроза Пекіна настільки серйозна, що минулого місяця чиновники з НАТО та розвідувального альянсу «П'ять очей» провели з цього приводу нараду.


Вони заявили, що найтривожніший сигнал – це вакансії в Китаї, які здаються надто хорошими, щоби бути правдою.

За словами Гекера, у НАТО дізналися про це на ранній стадії, тому змогли повернути частину завербованих талантів. Водночас він попередив, що Пекін не припиняє своїх зусиль.


Деякі історії, пов'язані з цим, вже потрапили до заголовків світових новин.


Так, 2022 року колишнього пілота морської піхоти США Деніела Даггана заарештували в Австралії у зв'язку з тим, що він навчав китайських військових пілотів. Даггану загрожує екстрадиція до Сполучених Штатів.


Крім того, південноафриканська компанія найняла тридцять колишніх британських військових льотчиків для навчання китайських пілотів. Їм платили зарплату розміром близько двохсот сімдесяти тисяч доларів на рік.


Про це дивіться в нашому випуску новин на Youtube:




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив