Останні головні новини України » Новости » Публикации » Общество » Апостиль на документи про загальну середню освіту
09:29 Среда 0 53

Апостиль на документи про загальну середню освіту

10-04-2024, 09:29
Якщо ваше навчання в загальній середній школі добігає кінця і ви розглядаєте для себе варіант вступу до закордонного навчального закладу, тоді вам потрібно подбати про легалізацію шкільного атестату та додатку з оцінками.

Якщо ваше навчання в загальній середній школі добігає кінця і ви розглядаєте для себе варіант вступу до закордонного навчального закладу, тоді вам потрібно подбати про легалізацію шкільного атестату та додатку з оцінками.


Процедура легалізації освітніх документів необхідна для надання їм законної сили за межами України, щоб ці документи визнавались інституціями інших держав, в тому числі закордонними ВНЗ.


В залежності від країни, де ви плануєте продовжити навчання, процес легалізації може відрізнятись. Це обумовлено вимогами іншої держави до процедури оформлення документів, а також підписаними договорами про співпрацю та взаємне визнання офіційних документів з іншими країнами.


Легалізація може виконуватись через консульство або по спрощеній процедурі через штамп апостилю. Останній варіант можливий, якщо країна входить до складу учасниць Конвенції про апостиль від 1961 року. Перелік таких країн щорічно поповнюється, тому слідкуйте за актуальними даними. Наприклад, за останній рік до складу увійшли Китай і Канада.

Апостиль на атестат – де поставити

Штамп апостилю в Україні можна отримати в різних Міністерствах, згідно їх профільній діяльності. Всі освітні документи апостилізуються виключно в Міністерстві освіти та науки України (МОН).


Термін очікування може тривати до 20 днів, тож потурбуйтесь про це питання заздалегідь. Під час апостилізації ваш атестат та додаток проходять перевірку, під час якої звіряються підписи та печатки на них з державним реєстром.


Якщо атестат ви отримували давно і в реєстрі відсутні зразки підписів та печаток, тоді МОН надсилає запит до вашого навчального закладу для уточнення інформації.

Штамп апостилю проставляється на окремому аркуші, який підшивається до оригіналу документу. Сам штамп має квадратну або прямокутну форму.

Варто знати:

Деякі країни-учасниці Конвенції про апостиль вимагають подвійний апостиль. В цьому випадку вам необхідно зробити переклад атестату на державну мову приймаючої країни та нотаріально засвідчити цей переклад. Далі другий штамп апостилю ставиться на переклад.

Більше того, частина країн потребують переклад від акредитованого або присяжного перекладача.


Якщо апостиль атестату здається вам складною процедурою і ви боїтесь втратити час і гроші на невірно оформлені документи – зверніться до професіоналів бюро легалізації НТідея https://ntidea.com.ua/ua/apostil-attestata



З нашою допомогою легалізація атестату пройде швидко, а ваші документи будуть гарантовано дійсними в потрібній країні.




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Общество 13:43 Четверг 0 25 Оформление морских документов: почему стоит обращаться за помощью к специалистам?

В сфере морских перевозок качественное оформление профессиональных документов играет ключевую роль для трудоустройства, повышения квалификации и других задач. Не рекомендуем заниматься вопросом оформления документов самостоятельно, если впервые сталкиваетесь с этой задачей и нету достаточного опыта. Лучше обращаться к профессионалам, которые помогут решить любые возникшие сложности. Подробнее об услугах специалистов узнайте на сайте https://docs.seamensway.com/.