Останні головні новини України » Новости » Происшествия » Офіційно: дружина заступника Міністра внутрішніх справ України не перетинала державний кордон
13:09 Среда 0 187

Офіційно: дружина заступника Міністра внутрішніх справ України не перетинала державний кордон

11-10-2023, 13:09

Державна митна служба України офіційно повідомляє, що розповсюджена в деяких ЗМІ неперевірена інформація щодо виявлення на КПП «Захонь» угорською стороною значної суми валюти, яку буцімто переміщувала дружина заступника Міністра МВС України 29 вересня цього року, не знайшла свого підтвердження.


Про це українську сторону 5 жовтня офіційно поінформували угорські колеги під час прикордонно-представницької зустрічі митної та прикордонної служб на КПП «Чоп – Захонь». 

У протоколі суміжна сторона чітко зазначила, що «в період з 28 по 30 вересня 2023 року в пункті пропуску «Захонь» представниками поліції не виявлялись будь-які кошти, що переміщувалися з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм не відомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США».

Крім цього, за результатами перевірок, проведених прикордонними та правоохоронними органами України, зазначена у фейковому повідомленні особа, взагалі не перетинала у 2023 році державний кордон України.

Підтверджуючі документи направлені до Центру протидії дезінформації РНБО для врахування у роботі та прийняття відповідних рішень. 

З огляду на це, ще раз звертаємо увагу представників ЗМІ, що Державна митна служба України завжди готова оперативно відповідати на запити журналістів щодо підтвердження чи спростування інформації. 

Враховуючи зростаючу кількість ІПСО в умовах повномасштабного вторгнення рф та спроб дестабілізації ситуації через розповсюдження неправдивої інформації щодо органів державної влади просимо перевіряти інформацію через офіційні джерела.




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив