Останні головні новини України » Новости » Происшествия » Росія готує провокації у Придністров’ї
11:40 Четверг 0 1 414

Росія готує провокації у Придністров’ї

1-06-2023, 11:40

Зокрема, перевірятимуть "працездатність систем екстреного оповіщення"

У невизнаній “Придністровській молдавській республіці” росія може готувати низку провокацій. Зокрема, за участю дітей.

Про це свідчать документи, які опинилися у журналістів видання “Obozrevatel”. У них йдеться, що влада, яку підтримує країна-терорист, збирається провести “тренування з евакуації”.

У “розпорядженні” “адміністрації” Кам'янського району Придністров'я від 3 травня йдеться, що вчителя шкіл, дитячих садків та вищих навчальних закладів мають провести так зване тренування з екстреної евакуації. У ньому зобов’язані брати участь і самі викладачі, і учні.

У свою чергу, “адміністрація” Тирасполя 19 травня наказала здійснити “комплексну перевірку” систем централізованого оповіщення. Для цього мають “запустити всі діючі електросирени”. Їх увімкнуть у у містах Тираспіль, Дністровськ і селі Кременчуг.

Так звану ініціативу “влада “ПМР” пояснила тим, що необхідно бути готовими до загрози надзвичайних ситуацій. Також це роблять нібито для забезпечення заходів, присвячених 31-й річниці Бендерської трагедії 1992 року” (битва за місто Бендери між повстанцями та армією Молдови під час Придністровського конфлікту).

Що відбувається у Придністров’ї

У самопроголошеній Придністровській Молдавській республіці (“ПМР”) вранці 26 квітня сталися два вибухи на території телерадіоцентру (ПРТЦ) у селищі Маяк Григоріопольського району. В результаті зруйновано дві вишки, які транслювали російське радіо. Ніхто не постраждав.

25 квітня відбулася ціла серія вибухів у будівлі міністерства держбезпеки “ПМР”. Будівлі було завдано збитків, про постраждалих не повідомлялося. У зв'язку з інцидентом школи у містах Придністров'я працюють у дистанційному режимі.

Джерело: informator.ua




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Происшествия 17:12 Понедельник 0 216 СБУ і ДБР затримали на Київщині бізнесмена, який перерахував бойовикам «днр» понад 15 млн грн Служба безпеки і ДБР затримали на Київщині гендиректора ливарного заводу з тимчасово окупованої Макіївки на Донеччині, який причетний до фінансування терористичної організації «днр».