Останні головні новини України » Новости » Публикации » Экономика » Олег Максименко: Один договір на електроенергію замість 20-ти мнения
15:22 Вторник 0 449

Олег Максименко: Один договір на електроенергію замість 20-ти мнения

18-12-2018, 15:22
Олег Максименко. Реформа ринку електроенергії, серед інших переваг для юридичних споживачів, несе ще одне, про яке згадують не так часто. Сьогодні бізнес, який має...

Реформа ринку електроенергії, серед інших переваг для юридичних споживачів, несе ще одне, про яке згадують не так часто. Сьогодні бізнес, який має багато підрозділів в самих різних куточках України, змушений укладати і обслуговувати договори на кожну з таких "точок". Після 1 січня, коли відбудеться остаточне розділення обленрего на розподільні компанії  та постачальників, такий договір потрібен буде тільки один – у головної компанії.


Сьогодні кожен споживач, за рідкісним винятком, прив'язаний до свого регіонального обленерго. До 1 січня всі обленерго будуть остаточно розділені. Утворюються дві компанії: постачальник, який буде конкурувати з іншими незалежними постачальниками, а також Оператор системи розподілу. Ця компанія буде управляти мережами і зобов'язана буде надавати вільний доступ до них будь-якому постачальнику. Відповідно – підприємцю в Полтаві можна буде купувати електроенергію у столичного постачальника.


Звичайна картина для України – мережа супермаркетів, представлена у всіх регіонах, має більше 20 договорів з місцевими обленерго. Зараз же ця мережа може вибрати собі одного постачальника, який з 1 січня буде поставляти електроенергію в усі її магазини, склади і офіси на єдиних умовах: один контракт, одна ціна, одна форма оплати.


У свою чергу, поява конкурентного ринку принципово змінить умови роботи великих споживачів. Якщо сьогодні вони купують якийсь обсяг електроенергії щомісяця, то з 1 липня вони повинні будуть подавати погодинний профіль, і повинні будуть йому відповідати. Відхилення від заявлених обсягів будуть торгуватися на балансуючому ринку електроенергії, де ціни будуть максимальними.


Підготовку до цього компаніям слід було почати ще в 2018 р. Однак, у зв'язку з практично відсутньою інформаційною компанією з боку держави, багато хто може виявитися не готовими, а за умов наявності більше 20 різних постачальників, такі зміни можуть обернуться великими неприємностями.


З одного боку, 1 договір замість 20-ти – це, безсумнівно, зручно. Але з іншого, треба розуміти, що це в певному сенсі збільшення ризиків. Енергозабезпечення всіх офісів і приміщень буде залежати від одного контракту і від одного постачальника. Тому зростає важливість того, щоб ваша енергопостачальна компанія працювала стабільно. Не створювала перешкод, а допомагала стабільній роботі вашого бізнесу. Це треба враховувати при виборі постачальника, підійти до цього процесу уважно і виважено.


Источник: segodnya.ua



ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Экономика 21:53 Среда 0 170 ТОП 5 горілок України

Україна відома своїми давніми традиціями виробництва високоякісних спиртних напоїв, зокрема горілки. Українські горілки цінують за чистоту смаку, використання натуральних інгредієнтів та унікальні рецептури. Ось п'ятірка найвідоміших та найпопулярніших марок української горілки: