Останні головні новини України » Новости » Публикации » Медицина » Українцям затвердили безкоштовні медпослуги та нові ліки
15:26 Четверг 0 781

Українцям затвердили безкоштовні медпослуги та нові ліки

28-12-2017, 15:26

Стало відомо, що в Україні розширили список доступних ліків і з держбюджету виділили гроші на оплату медичних послуг на 2018 рік, які мають бути безкоштовними

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Йдеться про доповнення програми “Доступні ліки” ще 2 діючими речовинами для лікування серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу – Лозартан і Глібенкламід.


Також повідомляється, що в 2018-м для виробників запрацює новий механізм ціноутворення: після встановлення граничних цін на лікарські засоби фармкомпанії отримають додатково 5 днів, щоб знизити свої цінові пропозиції і таким чином поповнити список препаратів, ціна яких відшкодовуватиметься на 100% за державний рахунок.




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Медицина 18:32 Воскресенье 0 194 Біль в ногах нижче колін: розуміння проблеми Біль в ногах нижче колін — це розповсюджена проблема, яка може вплинути на людину незалежно від віку чи способу життя. Цей дискомфорт може варіюватися від легкого незручення до сильного болю, що обмежує здатність переміщатися або виконувати повсякденні завдання. Причини болю можуть бути різноманітними, включаючи перевантаження м'язів, травми, стани, пов'язані з кровообігом, а також проблеми з суглобами. Розуміння кореня проблеми є першим кроком до вибору правильного методу лікування.