Останні головні новини України » Новости » Публикации » Общество » Як продати квартиру в умовах війни? Перевірені рекомендації від АН «КиївДомСервіс»
15:58 Понедельник 0 1 172

Як продати квартиру в умовах війни? Перевірені рекомендації від АН «КиївДомСервіс»

23-01-2023, 15:58

Ринок нерухомості в Києві (та вцілому в Україні) дуже змінився в умовах війни, має низьку активність, але живий, провести угоду та зареєструвати право власності можна без проблем.

Об’єм продажів з 24 лютого знизився на 78,4%, продажі житлової нерухомість - зменшилися в 4,6 разів.

Змінилися і пріоритети вибору, обов’язково покупці звертають увагу на розташування військових об’єктів та об’єктів критичної інфратструктури поруч з майбутнім житлом, ракетні обстріли та відключення світла зробили більш популярними нижні поверхи.

Спостерігаємо також  підвищений попит на заміську нерухомість, що має автономне опалення, генератор.


Невпевненість у власному майбутньому, (згідно із соціологічними дослідженнями, лише 25% українців відчувають себе в безпеці), наявність енергозабезпечення впливає на попит. Після ракетних атак активність знижується, питання придбання/продажу житла стає на паузу.


Аналіз реальних угод показує, що ціни на квартири — нижчі від довоєнних в середньому на 15-20%. Більшим попитом користуються квартири в готових будинках, з ремонтом і меблями, так як основний покупець - переселенець, для них важливо зайти і жити зараз, а не займатися ремонтами.


В умовах війни як ніколи, для покупців важлива безпека угоди купівлі-продажу житла. Випадків з можливо підробними документами побільшало, адже це досить сприятливий час для шахраїв.


Рекомендуємо основні пункти безпечної угоди, обов’язково:

  • перевірити документи права власності на квартиру;
  • перевірити ідентифікуючи документи власників квартири;
  • проконтролювати юридичну правильність кожного документа для заключення угоди;
  • зняти з реєстрації місця проживання усіх зареєстрованих людей до підписання угоди;
  • перевірити історію квартири;
  • познайомитися з сусідами;
  • скласти детальний лист опис квартири;
  • перевірити відсутність заборгованості по оплаті за комунальні послуги; провести звірку, підготувати довідки;
  • обрати компетентного нотаріуса;
  • підготувати експертну оцінку майна;
  • завчасно вичитати, та погодити договір;
  • проконтролювати прийом-передачу квартири;

Агенство нерухомості «КиівДімСервіс» має 14-ти річний досвід в купівлі-продажу житлової/нежитлової нерухомості в Києві та області, ми маємо велику базу даних новобудов та квартир, які можуть задовольнити будь-які вимоги клієнта.


АН «КиівДімСервіс» - це надійний партнер, який допоможе вам в пошуку оптимальної квартири в Києві відповідно до ваших потреб та можливостей, оцінити та продати Вашу квартиру, допомогти вам в процесі оформлення документів.


Зверніться до наших експертів, щоб отримати детальну інформацію та реальну допомогу в процесі купівлі/продажу квартири.




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Общество 09:29 Среда 0 30 Апостиль на документи про загальну середню освіту Якщо ваше навчання в загальній середній школі добігає кінця і ви розглядаєте для себе варіант вступу до закордонного навчального закладу, тоді вам потрібно подбати про легалізацію шкільного атестату та додатку з оцінками.