14:18 Пятница 0 504

Як відкрити секонд хенд?

11-01-2019, 14:18

Відкрити магазин секонд хенду нескладно. Тут головне все спланувати. А почати потрібно з вирішення основних завдань.

Чим торгувати?

Весь секонд-товар поділяється на сорти та категорії.

  • «Люксовий» одяг - практично завжди новий або з невеликим зносом. Речі з цієї категорії відкривають простори для маленьких «хитрощів». Виявлений серед звичайних курток і кофт справжній шедевр від Версаче або блузочку від Zara можна продати знайомим людям.

  • «Екстровий» асортимент мало чим різниться від люкса, тільки зношеність тут більше.

  • «Кремові» поставки - це малоношений, без дефектів, брендовий одяг.

Сортів теж три. Перший наближений до вищеописаних. У другому вже речі з помітними і серйозними вадами. Третій - малопридатний для носіння і підійде лише для технічних цілей.

Закупівля товару - справжня рулетка: або «вистрілить» і ви в прибутку, або дасть осічку, а це значить, що потрібно шукати надійного постачальника.


Де шукати?

В інтернеті, по складах, за кордоном. Шукати, думати, ретельно фільтрувати пропозиції. На закупівлі, особливо перші, обов'язково потрібно їздити особисто. Це дасть вам нові контакти і відкриє нові горизонти. Оскільки тюки з речами на опті реалізуються без опису того, їх варто переглядати. Відповідальний постачальник проти цього заперечувати не буде, тому купити секонд хенд оптом в Україні - не є великою проблемою.

 

Хто буде продавати?

Якщо ви самі не готові встати за прилавок - підберіть замість себе відповідальних працівників. Залежно від розміру вашої торгової точки продавців може бути як один, так і десять. Також будуть потрібні в штат прибиральниця, керуючий, хоча роль останнього, все ж краще залишити за собою. Ви все одно маєте приходити в свій магазин щодня, щоб перевірити як ідуть справи, та контролювати деякі робочі процеси.


Прибутковість

Таємниця прибутковості такого бізнесу криється в умінні правильно оцінювати речі і вчасно коригувати вартість товару, який не вдалося продати. Сьогодні купити секонд хенд оптом в Києві не є проблемою, натомість знайти професійного товарознавця, який відмінно розбирається в речах і залучити його до своєї справи, досить важно. Маючи таку людину в своєму штаті, ви уникнете багатьох проблем. А поки такого фахівця немає в поле вашого зору, займатися цим питанням вам доведеться особисто.


З чого складається ціна

 Закупівля товару в Європі дійсно відбувається практично забезцінь. За один кілограм речей треба заплатити всього кілька євро. Але на цьому гарні новини закінчуються. Не встигнувши відвантажити товар зі складу, він починає обростати додатковими витратами крок за кроком. Митні збори, податки, транспортні витрати... Також при формуванні остаточної ціни в товар потрібно буде закласти витрати на утримання складу і магазинів, заробітну плату співробітникам та інші адміністративні витрати. Від моменту закупівлі при проходженні шляху від оптового постачальника секонд хенд до прилавка вашого магазину речі подорожчають в декілька разів.


Тепер ще один «сюрприз», який може припіднести вам закупівля. При сортуванні партії до 40% речей можуть виявитися товаром третьої категорії, а це означає, що пристойна частина товару ви будете змушені віддати на перепродаж промисловим компаніям, причому навіть не за закупівельною ціною, а ціну в 10 разів меншою за собівартість. Від цього нікуди не подітися. Якщо ж ви відмовитеся навіть від такого варіанту, то маєте всі шанси просто відправити такі речі на смітник, причому зробити це абсолютно безкоштовно. Покривати ці втрати доведеться за рахунок іншого товару, на який потрібно буде накинути по 300-500% до оптової ціни. Індивідуальну оцінку організовують виключно брендовому одягу.




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Экономика 21:05 Понедельник 0 144 Блокада границы с Польшей доказала, что Украину ждет жесткая конкуренция за рынки ЕС, — Александр Кацуба

Большинство наших соседей и на пути нашей интеграции в ЕС и НАТО и на международных рынках будут нам скорее конкурентами, чем друзьями и партнерами.