Останні головні новини України » Новости » Публикации » Медицина » Секрети правильного лікування гастриту
17:41 Пятница 0 30

Секрети правильного лікування гастриту

26-04-2024, 17:41
Якщо Вас турбують вищезгадані симптоми, потрібно звернутися до терапевта або гастроентеролога. Лікар запитає про історію захворювання, симптоми та ліки, які Ви приймаєте. Крім того, він призначить дообстеження - аналізи крові, калу, а також дихальний тест на наявність бактерій H. pylori. У деяких випадках може знадобитися проведення ендоскопічного дослідження шлунка із забором ділянки слизової оболонки для біопсії.
Лікування залежатиме від причини захворювання. Так, для лікування H. pylori-асоційованого гастриту потрібен прийом комбінації двох антибактеріальних препаратів, а у разі гастриту, викликаного прийомом нестероїдних протизапальних засобів (НПЗЗ) – відміна або заміна препаратів. Лікар також може призначити інгібітори протонної помпи – препарати, що зменшують агресивний вплив соляної кислоти на слизову.

Щоб запобігти розвитку деяких форм гастриту, варто уникати тривалого прийому НПЗЗ та зловживання алкоголем. Бажано також відмовитись від куріння. Важливо суворо дотримуватись рекомендацій, і тоді неприємні симптоми Вас не потурбують.

Хоча, звісно, краще зайнятися профілактикою гастриту і правильно харчуватися.



ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Медицина 17:51 Суббота 0 88 Що робити, якщо заклало вухо Закладеність вуха може бути не тільки неприємною, але й тривожною, особливо якщо вона з'являється раптово. Це може статися з різних причин, включаючи зміни атмосферного тиску, накопичення вушної сірки, води в вусі, або як симптом застуди чи алергії. Ось кілька порад, які допоможуть полегшити цей стан: