Практично кожна людина п’є каву з ранку. Для багатьох це просто звичка, для інших – спосіб стати бадьоріше після безсонної ночі. Найчастіше каву починають пити відразу після пробудження, проте в цьому випадку ранковий напій може завдати великої шкоди здоров’ю.
Згідно з новим дослідженням, вживання кави перед сніданком негативно впливає на рівень цукру в крові. Щоб довести це, група з 30 здорових людей пройшла три різні експерименти.
У першому вони виспалися, після чого з ранку випили каву. У другому учасники прокидалися на п’ять хвилин кожну годину протягом ночі, а потім також пили каву. У третьому добровольці не спали всю ніч, після чого їм дали міцну каву за 30 хвилин до сніданку
У всіх трьох сценаріях дослідники контролювали рівень глюкози в крові учасників. З’ясувалося, що одна ніч поганого сну не обов’язково вплинула на рівень цукру та інсуліну в крові. Однак, коли після безсонної ночі учасники дослідження пили каву перед сніданком, їх рівень цукру в крові злітав на 50%.