Останні головні новини України » Новости » Публикации » Экономика » Квадрокоптер та цікаві факти про цей пристрій, які ви не знали
16:24 Пятница 0 49

Квадрокоптер та цікаві факти про цей пристрій, які ви не знали

12-04-2024, 16:24

Безпілотний літальний апарат, яким керує оператор із землі за допомогою спеціального програмного забезпечення, та у складі якого нараховується 2 та більше пропелерів - це квадрокоптер. Далі розглянемо цікаві факти про вказаний пристрій, які ви могли до цього часу не знати.

Що цікавого відомо про квадрокоптери


Винайдення 


Цікаво, що перший квадрокоптер з'явився ще на початку 20-х років 20-го століття. Так, це не було після 2010 року. Винайшов аналог сучасних квадрокоптерів німецький інженер Ернст Мюллер. Пристрій не відрізнявся практичною конструкцією та його вистачило всього на 1 політ.


Використання ШІ


Штучний інтелект активно використовується сьогодні у багатьох сферах нашого життя. Також ШІ почали використовувати й у сфері розробки квадрокоптерів та інших безпілотних літальних апаратів. Алгоритми штучного інтелекту дозволяють удосконалити навігацію дрона навіть в складних погодних умовах. 


Крім цього, ШІ активно використовується у сучасних дронах, обладнане камерами відеозапису. Це потрібно для налаштування камер FPV дронів для автоматичного розпізнавання об'єктів та навіть обличчя людини. Подібні пристрої планують використовувати правоохоронні органи та військові. 


Супер швидкість 


Деякі з особливих сучасних квадрокоптерів можуть розвивати швидкість польоту до 460 км/год. Це стосується дрона RacerX від знаної в усьому світі американської компанії Lockheed Martin.


Для досягнення вказаної швидкості польоту дрон має унікальний ергономічний корпус. В пристрої використані новітні технології з наступних областей: 


  • електроніки;
  • авіоніки;
  • матеріалознавства. 

Швидкість польоту наведеного дрона навіть перевищує швидкість пересування практично усіх сучасних спортивних автомобілів. 


Термальні камери та голосові модулі


Мало кому відомо, що існують такі запчастини для дронівза допомогою яких безпілотний літальний апарат може виявляти теплові зображення певних об'єктів. Простими словами, це дрони, обладнані телевізійною оптикою. Вони здатні побачити теплові силуети людей, тварин, а також електромеханічних пристроїв. 


Активно використовується подібне обладнання для виявлення зниклих людей чи тварин, у тому числі під час нічної темряви та повної відсутності світла. 


Що стосується голосових модулів, з їх допомогою оператори дронів можуть комунікувати з людьми чи тваринами, до яких прилетів літальний апарат. Наприклад, за допомогою дрона, обладнаного голосовим модулем, можна буде підтримувати зв'язок з людиною, яка заблукала в лісі та була знайдена. 




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Экономика 21:53 Среда 0 174 ТОП 5 горілок України

Україна відома своїми давніми традиціями виробництва високоякісних спиртних напоїв, зокрема горілки. Українські горілки цінують за чистоту смаку, використання натуральних інгредієнтів та унікальні рецептури. Ось п'ятірка найвідоміших та найпопулярніших марок української горілки: