Останні головні новини України » Новости » Политика » В мире » Путін шантажує світ зерном - Держсекретар США
13:25 Вторник 0 1 474

Путін шантажує світ зерном - Держсекретар США

7-06-2022, 13:25
В мире 1 474 0
Військові росії блокують постачання українського експортного зерна, створюючи у світі продовольчу кризу.


Про це у понеділок заявив Держсекретар Штатів Ентоні Блінкен під час виступу на круглому столі у Вашингтоні.
 
"Президент путін заблокував відправки продовольства і агресивно використовує свою пропагандистську машину, щоб відокремитися від відповідальності або спотворити її, бо сподівається, що світ поступиться йому та скасує санкції. Іншими словами, це просто шантаж", - сказав Блінкен.
 
Також глава Держдепартаменту США вказав на те, що росія "обкрадає українських експортерів зерна" для того, щоб самій продати його та отримати з цього зиск.

Блінкен наголосив, що саме росія сприяє серйозному погіршенню ситуації з голодом за межами українських кордонів, зокрема, у країнах Африки.

Держсекретар США закликав увесь світ "терміново та разом дати відповідь на цю надзвичайну ситуацію".

У свою чергу, прессекретар Держдепу Нед Прайс на брифінгу заявив, що Україна має отримати ключову роль у переговорах про розблокування портів із зерном, а візит глави мзс росії сергія лаврова до Туреччини не вирішить проблему.

Він також підкреслив, що Вашингтон стежитиме за візитом російського міністра до Туреччини, але вважає, що однієї поїздки недостатньо для вирішення питання щодо розблокування експорту зерна.
 
"Я впевнений, що однією зустріччю не вирішиш цієї проблеми. Цей виклик вимагає включення України на центральну роль", - заявив Прайс.

Больше информации на портале Матрица Свободы: https://myc.news/ua/politika/putin_shantazhiruet_mir_zernom_gossekretar_ssha



ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В мире 17:40 Суббота 0 440 Маск підтримає суперника Трампа по Республіканській партії на виборах 2024 Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що підтримає суперника Дональда Трампа по Республіканській партії, губернатора Флориди Рона ДеСантіса, якщо той балотуватиметься на пост президента у 2024 році.