Останні головні новини України » Новости » Происшествия » Спецоперації СБУ у Києві: ліквідована група інформаторів російських спецслужб і два центри розсилки деструктивних СМС
16:44 Понедельник 0 516

Спецоперації СБУ у Києві: ліквідована група інформаторів російських спецслужб і два центри розсилки деструктивних СМС

4-04-2022, 16:44
Спецоперації СБУ у Києві: ліквідована група інформаторів російських спецслужб і два центри розсилки деструктивних СМС
Протягом минулих вихідних Служба безпеки України реалізувала у столиці кілька масштабних спецоперацій, щоб нейтралізувати розвідувально-підривну діяльність російських окупантів.

Зокрема, СБУ знешкодила групу інформаторів спецслужб РФ.

Наші співробітники встановили місцезнаходження «штаб-квартири» ворожої агентури та затримали її резидента. Ним виявився місцевий житель, який був завербований представниками так званих «Л/ДНР».

До складу групи входили учасники однієї з проросійських громадських організацій.

Ворожі агенти збирали дані про переміщення військової техніки Збройних Сил України та дислокації блок-постів Тероборони на Київщині.

Також зловмисники поширювали через соцмережі заклики на підтримку окупантів.

За оперативними даними, після виконання цих завдань куратор зі спецслужб РФ планував «евакуювати» інформаторів на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей.

Крім того, у Києві викрито працівника однієї з міських лікарень, який агітував медперсонал допомагати російським окупантам, у тому числі даними щодо дислокації українських військових підрозділів.

За даним слідства, він був завербований представниками спецслужб РФ.

Куратори «гарантували» колаборанту призначення на керівну посаду в окупаційній адміністрації, яку ворог планував створити у Києві.

Також у столичному регіоні співробітники СБУ припинили діяльність двох підпільних телекомунікаційних центрів. Через них було розіслано майже 3 тис. деструктивних СМС українським військовим і представникам місцевої влади.

Повідомлення містили погрози, заклики до капітуляції та співпраці з окупантами.

Наразі спецслужба проводить слідчі дії, щоб встановити всі обставини злочину та причетних до його вчинення осіб.



ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Происшествия 17:12 Понедельник 0 216 СБУ і ДБР затримали на Київщині бізнесмена, який перерахував бойовикам «днр» понад 15 млн грн Служба безпеки і ДБР затримали на Київщині гендиректора ливарного заводу з тимчасово окупованої Макіївки на Донеччині, який причетний до фінансування терористичної організації «днр».