Останні головні новини України » Новости » Публикации » Общество » Всі найсвіжіші новини по запиту «Opendatabot»
20:13 Вторник 0 1 144

Всі найсвіжіші новини по запиту «Opendatabot»

14-01-2020, 20:13
Опендатабот - це система, що автоматично об’єднує всі реєстраційні дані, які містяться у державних реєстрах та базах даних України. Ця інформація може бути корисною, як для підприємницької сфери - аналіз компаній, контрагентів, так і для звичайних громадян, для уникнення шахрайств.

 Без перебільшень, opendatabot є революційною розробкою, яка може стати одним з найбільш працюючих інструментів проти корупції.

Новини по запиту «Opendatabot» та їх користь

Новини за цим запитом регулярно з’являються у мережі. Вони можуть стосуватися, як оновлення певної інформації, що раніше знаходилася у закритому доступі, так і проведення важливих розслідувань, по відношенню до державних чиновників, їх майна, скоєних злочинів та інше. Будь-які дані, що попали до опендатабот, є дійсними і саме завдяки ним можна провести розслідування.

Крім того, завдяки цій системі можна ознайомитися з реєстраційними даними компаній, дізнатися, чи справно організації сплачують податки, чи мають вони заборгованості, і таке інше.

Але, мабуть, найбільш корисною може бути інформація, що міститься у судовому реєстрі. Ці дані також є частиною інформаційного простору опен дата.

Про створення open data ua, як частини всесвітньої концепції відкритих даних

Свій початок концепція опен дата юа бере ще у 2013 році. Тоді в Україні спільноту надихнула ідея, що була реалізована у Великій Британії - ідея відкрити дані з державних реєстрів та зробити їх доступними й корисними для громадян. Роком пізніше були розроблені й перші законопроекти, що на державному рівні вже регулювали це питання. І так, крок за кроком українські реєстри, та інформація з них ставали доступними для громадян.

Проте проблему представляло те, що реєстрів досить багато, а інформація, яка необхідна користувачеві, може бути розділеною та знаходитися відразу в кількох джерелах. Це викликало необхідність власноруч звертатися до інформаційних джерел, витрачати велику кількість часу задля отримання необхідної інформації. Про зручність у такому випадку мови не йшло. Саме тому стартував всеукраїнський масштабний проект YouControl, який вирішив це питання!

Пошуково-аналітична платформа стала повністю автоматизованою системою пошука даних, що самостійно звертається до 50+ державних реєстрів України та збирає інформацію з них. Саме з запуском Юконтрол в Україні у повній мірі запрацювала концепція open data ua!

Дані, що надаються системою, є найповнішими:

  • інформація про реєстрацію підприємств;
  • керівники;
  • КВЕДи, напрямки діяльності, тощо;
  • наявність ліцензій на здійснювану діяльність;
  • наявність податкових заборгованостей;
  • судових проваджень, тощо.

Інформація - це те, що убезпечує кожного громадянина. То ж звертайтеся до системи та отримайте всі необхідні дані для вас, включаючи новини про опендатабот.




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
10:38 Пятница 0 49 Чем занимается бывший ТОП-менеджер "Нафтогаза" Александр Кацуба

Александр Кацуба стал известен в начале 10-х годов благодаря работе в государственных энергетических гигантах. Выходцы из известной в Харькове бизнес-семьи, Сергей и Александр Кацуба быстро продвигались в государственном секторе. Старший — Сергей — успел поработать в структурах Нафтогаза, стать заместителем председателя правления НАКа, а затем перешел работать в Верховную Раду. Младший — Александр — с 2010 года тоже начал работать в газовом секторе: сначала заместителем директора по экономике в "Полтавагаздобыча", затем — заместителем председателя правления "Черноморнефтегаза". На период работы А. Кацубы в команде Черноморнефтегаза приходится наиболее успешный период развития компании, во время которого удалось увеличить добычу газа компанией с 1,1 до 2,4 миллиарда кубометров в год. Никакому другому государственному газодобывающему предприятию не удалось не только перевыполнить такой результат, а хоть как-то увеличить добычу вообще.

Общество 18:10 Суббота 0 25 Найкорисніші спеції, які треба вживати щодня

Спеції додають аромат та смак до наших страв, а також мають чимало корисних властивостей. Вони містять антиоксиданти, вітаміни та мінерали, які позитивно впливають на наше здоров'я. Вживання певних спецій може покращити травлення, знизити ризик розвитку хронічних захворювань і навіть підтримувати здоров'я мозку.