Останні головні новини України » Новости » Публикации » Экономика » Експерт пояснив, чому дорожчає євро
13:12 Четверг 0 605

Експерт пояснив, чому дорожчає євро

18-05-2017, 13:12

Ріст офіційного курсу євро - це відображення процесів, що відбуваються на світових валютних ринках. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.

Ріст офіційного курсу євро - це відображення процесів, що відбуваються на світових валютних ринках. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб.


"Сьогоднішнє зростання офіційного курсу євро майже на 58 копійок - це віддзеркалення процесів, що відбуваються на світових валютних ринках. Ніякого зв'язку з безвізом або підвищеним попитом на європейську валюту всередині нашої країни немає", - каже Вадим Іосуб.


Європейська валюта росте в усьому світі, і в першу чергу до долара США.


"З кінця минулого тижня євро до долара подорожчав з 1,0850 до 1,1150, або більш ніж на 2,5%. Зростання євро тривало на світових ринках аж до сьогоднішнього ранку, завдяки чому курс європейської валюти повернувся до рівня початку листопада минулого року. Основні фактори - потік сильних макроекономічних даних з ЄС. Наприклад, зростання позитивного сальдо торгового балансу Євросоюзу на тлі відверто слабкої статистики зі США. Включаючи інфляцію, роздрібні продажі. Також накладаються безперервні скандали навколо фігури президента Сполучених Штатів Дональда Трампа", - додав аналітик.




ЗАЛИШАЙТЕ КОМЕНТАР

Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Экономика 21:53 Среда 0 168 ТОП 5 горілок України

Україна відома своїми давніми традиціями виробництва високоякісних спиртних напоїв, зокрема горілки. Українські горілки цінують за чистоту смаку, використання натуральних інгредієнтів та унікальні рецептури. Ось п'ятірка найвідоміших та найпопулярніших марок української горілки: